torsdag 24 juni 2010

SÄNKT BOLAGSSKATT I STORBRITANNIEN

Kraftiga åtstramningar och skattehöjningar präglar den nya brittiska regeringens första budget. Landet är i ekonomisk kris.

sänker man bolagsskatten med 1 procentenhet om året i 4 år. Självklart. Näringslivet, det som bär upp nationen, stimuleras. Varför skulle man motverka företagens tillväxt och produktionen av välfärd? Skattesatsen sänks från nuvarande 28 till 24 procent, så Storbritannien ligger fortfarande betydligt högre än många andra EU-stater. Om Sverige inte reagerar går Storbritannien snart om oss i skattesänkarligan.

Vad väntar du på, Anders?

3 kommentarer:

 1. Även Japan är nu med bland skattesänkarna. Från privata affärer:

  STOCKHOLM (Direkt) Som en del av sin medelfristiga ekonomiska plan avser den japanska regeringen att sänka företagsskatten för att få fart på tillväxten.

  Det rapporterar Bloomberg News. Planen är en konkretion av regeringens mål att den ekonomiska tillväxten ska uppgå till 2 procent.

  Tanken är att sänka företagsskatten från dagens 40,7 procent till en nivå runt 25 procent, vilket är en harmonisering med övriga ledande nationer.

  På onsdagens signalerade det styrande Demokratiska partiet att Japan kan behöva höja momsen för att stärka statsfinanserna.

  Enligt den ekonomiska planen ska Japan också få bukt med deflationen till slutet av budgetåret 2012. Strategin bygger på att yenförstärkningar ska undvikas och att Bank of Japan ska göra sitt yttersta för att bekämpa deflationen.

  Planen fokuserar även på att stimulera tillväxten i sju utvalda sektorer, bland andra miljö och energi, hälsa, teknik och turism.

  Direkt publicerat:2010-06-18 05:43:32

  SvaraRadera
 2. Tack för info, Ulf.
  Snart tvingas väl också USA och Frankrike och andra högskatteländer komma efter, och så får vi ett race to the bottom, så att jag kan lägga ner min blogg.

  SvaraRadera
 3. Vi kan väl hoppas att Anders Borg snappar upp detta så också Sverige hinner få de relativa fördelar en snabb skattesänkning kommer att ge.

  SvaraRadera