tisdag 13 maj 2014

BOLAGSSKATTEN GÅR NER UNDER 20 PROCENT

Företagsskattekommittén ska komma med sitt betänkande den 16 juni, men redan nu börjar det sippra ut en del av kommitténs förslag.

SvD rapporterar den 13 maj att kommittén kommer att föreslå att bolagsskattesatsen sätts under 20 procent. Riskkapitalbolag och fastighetsbolag ska få försämrade skattevillkor genom begränsningar i avdragsrätten för räntor. Den föreslås bli som högst 25 procent av rörelsevinsten.

Det blir således nya skatteplaneringsmöjligheter till skattekonsulters och skatteakademikers glädje. Men när skattesatsen kommer ner under 20 procent blir skattevinsten kanske inte så stor att den finansierar konsultarvodena. Man kunde tycka att med så låg skattesats behövs inte någon begränsning av avdragsrätten för räntor.

Vi får se hur förslaget blir när det blir offentligt. Det är bara att hoppas på att S fullföljer förslaget om det skulle bli regeringsskifte i höst. Utredningen uppges ha haft en dialog med både regeringen och Socialdemokraterna, och enligt källorna har samtliga partier varit försiktigt positiva. Även Miljöpartiet uppges ge förslaget sitt stöd.

Fast helst borde ju bolagsskatten avskaffas helt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar