måndag 31 augusti 2009

FLYGMAT - SKRÄPMAT?

För några dagar sen flög jag med SAS till USA. Vi serverades en måltid i vilken det ingick ett plastinbakat föremål med följande ogenerade redogörelse för innehållet:

Bröd 67 % (vatten, fullkorn av råg, fullkorn av vete, sirap, vetemjöl, potatisflingor, vetegluten, rågflingor, havrefiber, vegetabiliskt margarin [rapsolja/hardad rapsolja], torrjäst, salt, maltmjöl [korn], surdegspulver [råg], emulgeringsmedel [mono- och diglyceriders mono- och diacetylvinsyraestrar], mjölbehandlingsmedel [askorbinsyra]),

ost 17 % (mjölk, salt, syrningskultur, löpe, suhetsreglerande medel [kalciumklorid]),

pressad rökt skinka av helmuskel 13 % (skinka 87 %, vatten, antioxidationsmedel [natriumaskorbat, natriumlaktat],salt, druvsocker, stabiliseringsmedel [karragenan, pentanatriumtrifosfat], konserveringsmedel [natriumnitrit]),

vegetabiliskt margarin* (rapsolja, kokosfett, palmolja, vatten, skummjölk, salt, emulgeringsmedel [sojaleticin, mono- och diglycerider av fettsyror], surhetsreglerande medel [citronsyra], aromämnen, A- och D-vitamin).

*)Har jag räknat rätt motsvarade margarinet - förutom det som ingick i själva brödet - 3 % av innehållet i förpackningen, med det var inte angivet.

Föremålet smakade just ingenting utom lite röksmak och kunde sköljas ned med dryck. Det gav viss mättnadskänsla.

Hjälp, vad har jag ätit!!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar